Pavićević:Noćno hapšenje Medojevića jedino doprinosi pravnoj nesigurnosti
Vladimir Pavićević

Pavićević:Noćno hapšenje Medojevića jedino doprinosi pravnoj nesigurnosti

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je jutros da je stavljanje u zatvor poslanika Nebojše Medojevića čisto pravno nasilje i težak udar na vladavinu prava.

 On je dodao da sudska vlast u ovom slučaju treba da sudi po slovu zakona i da pokaže da je nezavisna grana vlasti. Izvršna vlast mora da se suzdrži od svake vrste pritisaka ili uslovljavanja jer vladavina prava i podjela vlasti to nalažu.

„Apelujem na sve na smirivanje strasti. Očekujem od sudske vlasti da se u slučaju Nebojše Medojevića striktno pridržava i člana 1. crnogorskog ustava u kojem piše da se država Crna Gora zasniva na načelu vladavine prava i člana 86. u kojem piše da poslanik uživa imunitet. Poslanik Medojević treba da bude hitno pušten na slobodu“, rekao je Pavićević.

Pavićević je dodao da noćno hapšenje poslanika jedino doprinosi pravnoj nesigurnosti, što bi trebalo da zabrine crnogorskog građanina, a crnogorske političare u ovoj situaciji da podstakne na solidarnost sa poslanikom Medojevićem, bez obzira na razlike u političkim stavovima.

„Jedino čemu doprinosi ovo noćno hapšenje je pravna nesigurnost u Crnoj Gori. Mislim da tome treba da se usprotivimo, a posebno pokušaju izvrdavanja instituta imuniteta poslanika čiji je smisao upravo taj da poslanik ne može biti lišen slobode bez odobrenja Skupštine“, poručio je Pavićević.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.