Bjelopoljac zbog napada na oca osuđen na 20 dana zatvora
Zatvor u Bijelom Polju

Nasilje u porodici

Bjelopoljac zbog napada na oca osuđen na 20 dana zatvora

Sudija za prekršaje u Bijelom Polju, Ahmet Međedović, u dva odvojena postupka donio je rješenje kojim je kaznio zatvorom u trajanju po 10 dana (ukupno 20 dana) Bjelopoljca E.M. (31) zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

 Sudija je rješavao u prekršajnom postupku po zahtjevu Uprave policije CB Bijelo Polje, pišu Vikend Novine.

U prijavi se navodi da je okrivljeni 28. novembra u porodičnoj kući u Bijelom Polju, nakon kraće verbalne prepirke sa ocem, uzeo njegov mobilni telefon i bacio na pod i oštetio ga.

Upotrijebio je i fizičku silu prema ocu tako što ga je oborio na pod dnevnog boravka, verbalno napao, psovao i nazivao pogrdnim imenima.

Uzeo je i nož i prijeteći govorio “da ne dozvoljava više da ide u ribe” te da će mu polomiti auto i da će ubuduće biti maltretiran kao i da razmišlja da ubije oca i robija “za smeće.”

Takođe je istog dana oko 18 časova iz prostorija ZIKS-a, posredstvom telekomunikacionih mreža, prijetio ocu putem telefona, govoreći pogrdne riječi.

To je, kako se navodi, kod oštećenog izazvalo osjećaj lične nesigurnosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.