Knežević do daljnjeg ostaje u Skupštini: Crna Gora se nalazi na ivici građanskih sukoba
Milan Knežević, foto:AA

"Branimo integritet i suverenitet Skupštine koji je pogažen"

Knežević do daljnjeg ostaje u Skupštini: Crna Gora se nalazi na ivici građanskih sukoba

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević, za koga je podgorički Viši sud donio naredbu o hapšenju zbog odbijanja da svjedoči u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva, nalazi se u prostorijama Skupštine i odbija da izađe, kako ne bi bio uhapšen.

Knežević se nalazi u prostorijama kluba DF-a, zajedno sa partijskim kolegama. On je za Anadoliju kazao da pripremaju strategiju za izlaz iz aktuelne situacije. 

"Mi branimo integritet i suverenitet Skupštine crnogorskog parlamenta koji je juče brutalno pogažen kidnapovanjem, a ne hapšenjem Nebojše Medojevića na Bulevaru svetog Petra Cetinjskog i pokušajem takođe kidnapovanja mene od strane policije po nalogu Višeg suda“, kazao je Knežević. 

knezevic

Foto:AA

Policija je sinoć uhapsila poslanika DF-a Nebojšu Medojevića zbog odbijanja da svjedoči u Specijalnom državnom tužilaštvu. Viši sud je jutros donio naredbu za određivanje kazne zatvora za Milana Kneževića, takođe zbog odbijanja da svjedoči u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Medojević i Knežević su javno govorili da navodno znaju da bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito u iznosu od 100 hiljada eura. 

"Ovo više nije problem Nebojše Medojevića, Milana Kneževića ili Demokratskog fronta. Ovo je problem i Skupštine Crne Gore, koja je majka svih vlasti, jer se inaugurisalo pravilo od sinoć da se na ulici može uhapsiti svako ukoliko neko u tužilaštvu ili sudu procijene da nije svjedočio onako kako se očekivalo“, kaže za Anadoliju Knežević. 

2018113023368916539471414Web

Foto: AA

On je najavio da do daljnjeg ostaje u Skupštini i da će danas imati razgovor sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, a takođe će biti održan kolegijum sa ostalim predstavnicima političkih klubova u crnogorskom parlamentu. 

"Naši advokati su već uputili žalbe ka Apelacionom sudu. Razmatramo sve vidove političke borbe i pozivam naše članove i simpatizere da budu strpljivi, jer nas od ranog jutra zovu kako bi se okupili ispred Skupštine Crne Gore. Želimo da se ova situacija riješi na miran i ustavan način, da više nikada ne dođe do zloupotrebe pravosuđa. Ne želimo sukobe, ali nažalost, Crna Gora se nalazi na ivici građanskih sukoba i nemira“, kazao je Knežević. 

Povodom novonastale situacije, za 12 sati zakazan je sastanak Kolegijuma predsjednika Skupštine. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.