Misija OEBS-a nastavlja da podržava rad Ministarstva kulture u izmjeni medijskih zakona
Bogdanović i Daviet

Bogdanović na statanku sa šeficom Misije OEBS-a

Misija OEBS-a nastavlja da podržava rad Ministarstva kulture u izmjeni medijskih zakona

Misija OEBS-a u Crnoj Gori nastaviće da podržava napore koje Ministarstvo kulture ulaže u procesima izmjene svih zakona koji se tiču rada medija i ostaje na raspolaganju da ovom Vladinom resoru pruži svu neophodnu pomoć u ovom domenu, zaključeno je na sastanku ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Marise Daviet.

Ministar Bogdanović i ambasadorka Daviet razgovarali su o procesima koji su u toku, a tiču se nacrta medijskih zakona, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

“Komentari koje je pripremio ekspert OEBS-a su preporučujući i ni na koji način nisu obavezujući za Ministarstvo, već imaju za cilj da olakšaju proces usaglašavanja ovih zakona sa najboljom međunarodnom praksom”, kazala je ambasadorka Daviet.

Ministar Bogdanović se zahvalio šefici Misije na komentarima i najavio da će javna rasprava za jedan nacrt zakona biti raspisana već sljedeće sedmice.

“Cijenimo podršku koju je Misija do sada pružila i koju će nastaviti da pruža po pitanju medijskih zakona. Svakako da ćemo nastaviti da vas konsultujemo do samog kraja ovog procesa koji ćemo, siguran sam, uspješno finalizovati u sljedećoj godini”, kazao je ministar Bogdanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.