Havajska princeza u 93. godini ostavlja svoj mlađoj supruzi 40 miliona dolara i svu njenu ličnu imavinu
Foto: Tanjug/AP

Havajska princeza u 93. godini ostavlja svoj mlađoj supruzi 40 miliona dolara i svu njenu ličnu imavinu

Havajska princeza Abigail Kavananakoa (92) izmijenila je svoj testament kako bi obezbijedila da njena supruga Veronika Gejl Vorf, sa kojom je u vezi 20 godina, dobije 40 miliona dolara i svu njenu ličnu imovinu.

Kavananakoa je naslijedila svoje bogatstvo od svog pradjede Džejmsa Kempbela, irskog biznismena koji je stekao bogatstvo na plantažama šećerne trske i kao jedan od najvećih vlasnika zemlje na Havajima. 

Njeni advokati žele odobrenje sudije za izmjene testamenta nakon što je doživjela infarkt, prenio je AP. 

U septembru sudija Robert Brauning donio je presudu da Kavananakoa nema mentalne sposobnosti za upravljanje trustom vrijednim 215 miliona dolara, postavio Prvu havajsku banku kao staratelja i uklonio Džima Rajta, njenog dugogodišnjeg advokata, kao staratelja. 

Ona sada želi da stvori novu fondaciju koja će biti od koristi Havajcima i isključiti članove odbora koje je imenovao Rajt.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.