Prešla iz pravoslavlja u islam: Bivša Mis Moskve se udala za duplo starijeg malezijskog sultana
Oksana i Muhamed

Udala se uz narodne običaje

Prešla iz pravoslavlja u islam: Bivša Mis Moskve se udala za duplo starijeg malezijskog sultana

Mis Moskve za 2015. Oksana Vojevodna (25), udala se prije nedjelju dana u ruskoj prijestonici za duplo starijeg kralja Muhameda Petog (49), postavši tako prva dama Malezije.

Nevjesta je prije vjenčanja morala da pređe u islam, što je učinila u aprilu, uzevši ime Rijana Oksana Gorbačenko (prezime njenog oca).

16oksana620x0

Foto: Instagram

Bajkovita svadbena ceremonija imala je elemente muslimanske i ruske tradicije, služila se halal hrana i nije bilo alkohola.

Kralj je nosio tradicionalnu malezijsku nošnju, dok je mlada bila u svjetlucavoj bijeloj vjenčanici, a poslije je stavila i hidžab.

miss7

Foto: Instagram

Muhamed Peti, koji zbog bolovanja ne obavlja zvanične dužnosti do kraja godine, bio je oženjen članicom malezijske kraljevske porodice.

Razveli su se 2008, a 2016. Muhamed je postao prvi kralj u istoriji Malezije koji vlada bez supruge.

Oksana je po osvajanju titule mis Moskve radila kao manekenka u Kini i Tajlandu. Otac joj je Andrej Gorbačenko, hirurg iz Rostova na Donu.

Ona je diplomirala poslovanje na elitnom ruskom Ekonomskom fakultetu "Plehanov".

Pijre braka je izjavila da je kao dijete u školi bila pravi bandit, kao i da su je privlačili dječaci koji su vozili bicikle i skejtbord.

Ipak, njena rečenica koja nikog nije iznenadila glasi "Muškarac mora da bude glava porodice. I da, mora da zarađuje više od žene"!

Večernje novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.