Usavršavanje za pet mladih crnogorskih službenika na prestižnim evropskim obrazovnim ustanovama
Foto: EUIC

Ispraćena treća generacija polaznika Šeme EU za mlade profesionalce sa Z.Balkana

Usavršavanje za pet mladih crnogorskih službenika na prestižnim evropskim obrazovnim ustanovama

Pet mladih crnogorskih službenika imaće priliku da svoje profesionalne vještine unaprijede na prestižnim evropskim obrazovnim ustanovama, ali i da sa kolegama iz regiona razmijene iskustva u oblastima od značaja za proces evropskih integracija, poruka je sa svečanosti održane u EU Info centru, povodom početka trećeg ciklusa Šeme EU za mlade profesionalce sa Zapadnog Balkana koji finansira Evropska unija iz Višekorisničke IPA-e.

Otvarajući svečanost, zamjenica glavnog pregovarača i nacionalna IPA koordinatorka Ivana Glišević Đurović je istakla značaj ovog programa koja ima za cilj jačanje kapaciteta i stvaranje nove generacije sposobnih, odgovornih i informisanih državnih službenika, koji će doprinijeti procesu evropske integracije država iz kojih dolaze.

DtLGYPZWwAArp9r

Glišević Đurović i Orav, Foto: EUIC

Podsjetila je da je ovo treći ciklus programa i izrazila nadu da će Evropska unija prepoznati značaj i podržati njegovo sprovođenje i narednih godina. 

„Nadam se da će znanja, koja će učesnici steći na prestižnim evropskim obrazovnim ustanovama i kroz praktični rad u državama regiona, dodatno osnažiti njihove kako lične, tako i profesionalne kapacitete i pripremiti sljedeće generacije državnih službenika za izazove koji prate proces evropskih integracija“, istakla je Glišević Đurović.

DtLGYPaX4AAgR0J

Foto: EUIC

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasador Aivo Orav je izrazio uvjerenje da će i ovaj ciklus programa, preko mladih službenika koji u njemu učestvuju, osvježiti državnu upravu šest država regiona i dodatno doprinijeti procesu evropske integracije.

Uvjeren je da će mlade kolege još više unaprijediti svoja već zavidna znanja i produbiti regionalnu saradnju, a da će od ovog programa imati koristi ne samo oni lično i institucije u kojima rade, već i crnogorsko društvo u cjelini. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.