Ako patite od nesanice, istuširajte noge hladnom vodom
Foto: Ilustracija

Ako patite od nesanice, istuširajte noge hladnom vodom

Da biste utonuli u san lako i brzo, ponekad nije dovoljno da popijete toplo mlijeko, čaj od hibiskusa, ili izbrojite hiljadu ovaca.

Često se dešava da, iako vam se spava, san ne dolazi na oči, a vi ne znate šta da radite.

Poznavaoci drevnih metoda nude rješenje kako da se oslobodite trenutne ili hronične nesanice.

Pred spavanje sipajte u lavor mlaku vodu i malo morske soli, pa potopite stopala nekoliko minuta. Nakon toga noge obrišite i - pravo u krevet.

Za savladavanje nesanice možete i da istuširate koljena. Hladnom vodom lagano prelazite od stopala ka koljenima i obrnuto, a zatim po listovima do peta.

Na kraju uperite jak mlaz vode na stopala.

Po završetku ove hidromasaže noge ne brišite peškirom već višak vode lagano skidajte rukama. Na tako vlažna stopala navucite čarape i idite u krevet. Nakon ovih seansi lijep, miran i spokojan san je zagarantovan, tvrde dobro upućeni.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.