Umjesto zamki, porodici miševa napravio kućicu u dvorištu (FOTO)

Fotograf iz Velike Britanije, Sajmon Del, nedavno je otkrio da u njegovom dvorištu gostuju miševi koji s vremena na vrijeme pretrče po travi. Umjesto da im postavi zamke i uhvati ih, Del je izvadio svoj alat i napravio im pravo minijaturno selo, koje izgleda kao na filmu. Porodica miševa koja se nastanila u Sajmonovom dvorištu, zauzvrat mu je „dozvolila“ da ih fotografiše.

Jednog dana kada je Sajmon fotografisao ptice u svom dvorištu, primijetio je da se nešto kreće po zemlji.

„Uperio sam foto-aparat ka zemlji i bio sam šokiran, ali istovremeno i veoma srećan što vidim malog slatkog miša koji potom zastao i uspravio se na zadnje noge“, kaže Sajmon.

Odmah je otišao u kuću kako bi malom mišu donio kikiriki. Prošlo je samo nekoliko minuta koliko je Sajmon sjedio i čekao da se miš vrati po svoju poslasticu.

U tom trenutku je poželio da mu pruži malo sklonište koje će mu biti sigurno mjesto za sakrivanje i hranjenje.

„U početku je bio samo jedan miš. Imao je rez na uvetu i nazvao sam ga Džordž“, kaže Sajmon i dodaje:

miniaturemicefamilyhousesimondell50

„Uzeo sam nekoliko drvaca i postavio ih oko kutije, a potom pokrio mahovinom i slamom i tako je nastala mala kućica za Džordža.“.

Nekoliko dana kasnije, Sajmon je primijetio da se sakupljaju i drugi miševi u kućicu koju je napravio.

„Kako je sve više miševa dolazilo, a čuo sam da miševi mogu da imaju i oko 14 beba, napravio sam još nekoliko kućica u dvorištu“, priča fotograf.

Te kućice su im pomogle da se sakriju i od komšijskih mačaka koje su udaljene od njih samo nekoliko metara.

Sajmon ih hrani raznim bobicama, orasima, mješavinom sjemenja, a kao poslasticu im ponekad daje i osušene crve, a oni mu „dozvoljavaju“ da ih fotografiše u njihovom novom domu.

„Miševi žive tu veoma srećno. Sada je zima i dani su kraći i rijetko izlaze napolje. Vidim ih samo jednom u toku dana kada izađu napolje po hranu“, kaže Sajmon.

Bored Panda/RTS

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.