Budva: Počelo rušenje hotela Kraljičina plaža (VIDEO)
Rušenje hotela Kraljičina plaža

Budva: Počelo rušenje hotela Kraljičina plaža (VIDEO)

Miločerska Kraljičina plaža, nekada jedan od najekskluzivnijih hotela na crnogorskoj obali, nakon 37 godina od kada je svečano počeo da radi, biće srušen, a njegovo rušenje počelo je danas.

Dozvolu za rušenje Hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Miločer, koje je prije deset godina izdalo Kraljičinu plažu u zakup kompaniji Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, izdalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Hotel na samom ulazu u stoljetni Miločerski park, u kome su odsijedala najpoznatija imena sa političke i društvene scene stare Jugoslavije, te visoki državni zvaničnici i predsjednici država koji su dolazili u posjetu, već deceniju je zatvoren i služi za smještaj osoblja koje je zaposleno u hotelskom kompleksu Aman Sveti Stefan.

Gradnja hotela počela je 1978, na zahtjev tadašnjeg Saveznog SUP-a Jugoslavije i godinama je služio, između ostalog, za odmor visokih jugoslovenskih policijskih zvaničnika. Prve goste je primio nakon zemljotresa već 1981. godine.

Na mjestu starog hotela Kraljičina plaža predviđen je novi hotel, sa 60 soba, na četiri puta većoj površini od postojećeg, sa oko 22 hiljade kvadrata bruto izgrađene površine.

Uz novi hotel sa osam etaža predviđen je apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova namijenjenih bogatoj klijenteli.

Takođe, investitoru se omogućava rekonstrukcija i dogradnja pet starih vila u miločerskom parku, čija će kvadratura biti utrostručena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.