Svečanost u Prištini povodom dolaska crnogorskog vojnika, Ministarstvo: Da, ali 23. oktobra

Kosovo

Svečanost u Prištini povodom dolaska crnogorskog vojnika, Ministarstvo: Da, ali 23. oktobra

Svečanom ceremonijom u kampu "Film City" u Prištini, obilježen je dolazak jednog pripadnika Vojske Crne Gore u sastav KFOR-a čime je ta zemlja postala 29. učesnica misije NATO na Kosovu, prenijeli su mediji. Iz Ministarstva odbrane ubrzo su reagovali ističući da je pripadnik Vojske Crne Gore, potpukovnik Nedžad Rujović ju misiji KFOR u Prištini već od 23. oktobra ove godine.

"Značajno je da jedna susjedna zemlja kao Crna Gora daje doprinos mirnoj i sigurnoj sredini i slobodi kretanja na zapadnom Balkanu. Izbor da bude dio jedne operacije u okviru KFOR-a predstavlja konkretan korak ka normalizaciji regiona", kazao je komandant te misije italijanski general Salvatore Kuoči, objavili su mediji pozivajući se na Betu.

Potpukovnik Rujović, naveli su iz ministarstva, je angažovan na poziciji zamjenika načelnika Odsjeka za inžinjerijske operacije/planove u Komandi KFOR-a.

Ministarstvo odbrane je obavijestilo o tome crnogorsku javnost 24. oktobra, dan nakon susreta ministra odbrane, mr Predraga Boškovića, sa komandantom KFOR-a u Prištini, generalmajorom Salvatoreom Kuoćijem, kojom prilikom je održana i ceremonija povodom angažovanja pripadnika VCG u misiji KFOR - naglasili su iz resora Odbrane demantujući da je ceremonija obavljena danas.

4461043018321958902119426862028914781323264o

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.