Zabijeljelo u više gradova na sjeveru, slijede ledene temperature i jak vjetar
Mojkovac, foto: Facebook/ TOMK/Boris Ćetković

Hladan talas

Zabijeljelo u više gradova na sjeveru, slijede ledene temperature i jak vjetar

Zabijeljelo je više gradova na sjeveru zemlje. Prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju snijeg pada na Žabljaku, u Mojkovcu, Kolašinu, Pljevljima. Snijeg pada i u pojedinim područjima Bijelog Polja. Meterolozi najavljuju ledene temperature.

Hladan vazduh sa sjeveroistoka i sjevera Evrope, sjutra će u našoj zemlji usloviti pad temperature, a na sjeveru snijeg i susnježicu, kazao je za Portal RTCG, meteorolog Dragan Burić.

Krajem dana i tokom noći između utorka i srijede, kazao je Burić, sniježne padavine će se proširiti u većem dijelu sjeverne regije.

U srijedu, najavljuje, na jugu suvo, a poslijepodne na sjeveru sniježne padavine će oslabiti, krajem dana i tokom noći i prestati.

4682077619532571516432472690112771114139648n

U četvrtak i petak pretežno sunčano.

"Pojačan do jak, na udare i olujni sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će duvati naredna dva dana, dodatno će jačati osjećaj hladnoće. Na jugu države u srijedu su mogući i orkanski udari sjeveroistočnog vjetra. Slabljenje vjetra očekuje se u četvrtak popodne", kazao je Burić za Rtcg.

"Na sjeveru će u većini mjesta naredna dva dana imati ledeni karakter, odnosno dnevna temperatura neće prelaziti nulti podiok na Celzijusovoj skali. Postepeno blagi porast temperature očekuje se od petka", rekao je Burić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.