Obrisao nos zastavom, prijeti mu i do 4 godine zatvora
ilustracija

Vrijeđanje nacionalnog simbola

Obrisao nos zastavom, prijeti mu i do 4 godine zatvora

Španski komičar Danijel Mateo (29) pojavio se na sudu u Madridu zbog navodnog vrijeđanja nacionalnog simbola i izazivanja mržnje, jer je tokom skeča koji je izvodio na televiziji brisao nos španskom zastavom.

On bi mogao da bude kažnjen zatvorskom kaznom do četiri godine zatvora, prenosi AP. 

Mateo je u sudu odbio da svjedoči, uz obrazloženje da mu treba više vremena da se pripremi za odbranu i dodao da je zabrinut za imidž države jer je "klovn izveden pred sudiju jer je samo radio svoj posao". 

Kako se navodi, skeč je pokrenuo debatu o patriotizmu i ograničenjima slobode govora u šalama, dok su pojedini korisnici društvenih mreža pozivali na bojkot kanala koji je emitovao program.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.