CG zabrinuta zbog tenzija između Ukrajine i Rusije, poziva na deeskalaciju tenzija
Srđan Darmanović

CG zabrinuta zbog tenzija između Ukrajine i Rusije, poziva na deeskalaciju tenzija

Crna Gora pozvala je na smanjenje tenzija između Ukrajine i Rusije.

Crna Gora je duboko zabrinuta zbog vojnih akcija Rusije u Azovskom moru, koje su direktna posljedica nelegalnog pripajanja Krima, poručeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Podržavamo nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i pridružujemo se pozivu na deeskalaciju tenzija", objavljeno je na Twiteru.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko potpisao ukaz o odluci Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu o uvođenju ratnog stanja u državi do 25. januara iduće godine, nakon što je Rusija zarobila tri ukrajinska broda.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je izjavio da savez NATO podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, pozivajući Rusiju da odmah oslobodi ukrajinske brodove i vojnike.

Dodao je da su posljednja dešavanja na relaciji Rusija-Ukrajina krajnje ozbiljna.

"Ne postoji legitimno objašnjenje za upotrebu vojne sile protiv ukrajinskih brodova", kazao je Stoltenberg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.