Bijelo Polje: Hladnjača i pogon za kisjeljenje kupusa počeli sa radom
Foto: Sajt opštine Bijelo Polje

Investicija će otvoriti desetak radnih mjesta

Bijelo Polje: Hladnjača i pogon za kisjeljenje kupusa počeli sa radom

U okviru Agrokooperative "Zaton" u Bijelom Polju danas je pokrenut pogon za kisjeljenje kupusa.

Agrokooperativa "Zaton" je u svom sastavu razvila hladnjaču kapaciteta 350t, novootvoreni pogon za kisjeljenje kupusa je kapaciteta 55 t, ukupna investicija iznosi vise od 220 000 eura.

Projekat je realizovan uz pomoć IRF Crne Gore i resornog Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, objavio opštinski sajt. 

Pored realizovane infrastrukture vlasnik Ilija Merdović kaze " Želim da motivišeno mještane da svoja imanja pokrenu i pretvore ih u plantaže kupusa, otkup im je zagarantovan. Koristim ovu priliku da se zahvalim IRF, Ministarstvu poljoprivrede i opštini Bijelo Polje na pomoći i podršci u realizaciji ove za moju kompaniju veoma važne investicije".

Investicija će otvoriti desetak radnih mjesta, veliki prostor za razvoj plantaža, Agrokooperativa "Zaton" će otkupiti sve poljoprivredne proizvode sa teritorije Mjesne zajednice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.