Bogdanović: Vlada posvećeno pristupa rješavanju egzistencijalnih pitanja zaposlenih u kulturi
Aleksandar Bogdanović

Bogdanović: Vlada posvećeno pristupa rješavanju egzistencijalnih pitanja zaposlenih u kulturi

Danas je u Ministarstvu kulture prezentovano idejno rješenje prvog stambenog objekta za zaposlene u kulturi, koji ce biti sagrađen na Cetinju. Tim povodom govorili su ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić.

"Dozvolite mi da izrazim zadovoljstvo povodom današnje prezentacije idejnog rješenja prvog objekta koji će biti sagrađen u cilju rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u oblasti kulture. Ovo je samo jedna od mnogih, važnih aktivnosti koja je realizovana tokom prethodne dvije godine rada aktuelnog saziva Vlade, a koja nedvosmisleno pokazuje odgovoran i posvećen odnos Vlade Crne Gore prema zaposlenima u ovoj oblasti djelovanja", istakao je Bogdanović.

Ministarstvo kulture i Sindikat kulture Crne Gore potpisali su Granski kolektivni ugovor, kojim su postavljeni temelji za rješavanje problema zaposlenih u kulturi. Tako je, novim ugovorom jasno iskazan veći stepen razumijevanja za sve specifičnosti koje nosi profesija kulturnog djelatnika“.

"Zahvaljujući dosljednoj primjeni ovog Sporazuma, danas smo u prilici da predstavimo idejno rješenje prvog stambenog objekta za zaposlene u kulturi, koji se nalazi u zahvatu DUP-a Gruda Donje Polje u crnogorskoj Prijestonici. Riječ je o objektu koji će imati 5.000 kvadratnih metara bruto građevinske površine, i u kome će stambeno pitanje riješiti 60 porodica zaposlenih u oblasti kulture", kazao je Bogdanović.
Screenshot212660x330

Kako saopštavaju iz Ministrastva kulture, Bogdanović je naveo da sa Sindikatom predano rade i na obezbjeđivanju dodatnih lokacija u Glavnom gradu i drugim gradovima, kako bi obezbjedili kontinuitet ovih važnih aktivnosti.

Bogdanović zaključuje da je Vlada Crne Gore, pored značajnih ulaganja u razvoj kulture u protekle dvije godine, sa jednakom pažnjom bila posvećena i poboljšanju statusa i rješavanju egzistencijalnih pitanja zaposlenih u ovoj važnoj oblasti.

Predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić je rekao da su ogroman doprinos imali kada je gradonačelnik sa svojim timom ustupio plac.

"Mnoge velike stvari su se pokretale sa Cetinja. Sindikat kulture je predano radio ovih godina da dođemo do ove pozicije, da se krene u stambenu izgradnju. Ovo je jedan izuzetno kvalitetan projekat", rekao je Kalezić.

Na osnovu Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture, u septembru 2017. godine potpisan je Sporazum kojim je Vlada Crne Gore opredijelila 700.000 eura, za potrebe rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u oblasti kulture. Takođe, tokom 2017. godine, zajedničkim djelovanjem Vlade, Sindikata i Prijestonice Cetinje, obezbjeđena je urbanistička parcela za gradnju prvog objekta u kome će svoje stambeno pitanje riješiti dio zaposlenih u kulturi.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.