Tartan šara popravlja raspoloženje
Foto: Ilustracija

Popularan i među ženama i među muškarcima

Tartan šara popravlja raspoloženje

Tartan šara se i ove zime ušunjala u naše ormare. Ovaj tradicionalni škotski uzorak, najčešće prisutan na vunenim ili svilenim tkaninama, u narodu je poznat i kao karirani dezen.

Mada, postoji razlika između ova dva dezena - tartan karakteriše nepravilnost u širini i rasporedu ukrštenih linija, dok je karo dezen nešto formalniji. Svake godine tartan dobije neku novu formu, ali zasigurno i dalje ostaje veoma upadljiv.

Ovom dezenu u zimskim mjesecima jednostavno ne možemo da odolimo, svake sezone u ovom periodu, svake godine, on nas uvijek zaokupi. Ovi klasični, vanvremenski printovi reciklirani su zahvaljujući novim trendovima koji su ih učinili aktuelnim i zvijezdom uličnog stila. Tartan je podjednako popularan i među djevojkama i među momcima.

Kombinovanje

Poenta kombinovanja ovog efektnog zimskog dezena, koji svake godine s radošću dočekamo, nije ništa klasično, mada može biti ako tako odlučite, ali zašto se ne biste ugledali na modne influenserke iz praktično svih krajeva svijeta i odabrali neke od neočekivanih boja tartana, te ga kombinovali sa bojama koje se najmanje očekuju. Samo izaberite tartan dezen u efektnoj formi poput na primjer zvoncara.

Ipak, najbolja odluka će biti ukoliko modele sa upečatljivijim tartan dezenom uskladite sa jednobojnom odjećom u mirnijim tonovima.

Kaput u tartan dezenu biće pravi hit ove zime. Međutim, ako nikada niste bili veliki obožavalac tartan odjeće, naš savjet je da nabavite modne dodatke inspirisane škotskim printom. Karirane cipele, torba ili marama dovoljni su detalji da naglase vaš prefinjeni stil. Možda će vas ovaj karirani uzorak podsjetiti na školske dane. Kariranoj suknji dodajte crni blejzer, za vaš dnevni autfit i evocirajte uspomene na stara dobra vremena. Opcije su gotovo beskonačne, od dvoredih sakoa i blejzera, takođe, i mantila i kaputa, tartan košulja i uskih suknji, ovog dezena ima na svemu.

jYjFrcjYlNEQ

Foto: Ilustracija

Obuća

Tartan i karo su ove sezone zaživjeli i na obući, pa ćete u radnjama sve češće vidjeti cipele ili gležnjarice rađene u ovom dezenu. Nema sumnje da će vas svi primijetiti u obući sa ovim dezenom čak i ako je ostatak autfita jednobojan. Ovaj dezen je i na kaubojskim čizmama koje su glavni modni hit ove sezone.

karostikle

Foto: Ilustracija

Nezavisne

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.