Lijepe vijesti za vozače: Sve vrste goriva jeftinije od ponoći
Ilustracija

Od pet do šest centi

Lijepe vijesti za vozače: Sve vrste goriva jeftinije od ponoći

Od danas, 27. novembra gorivo će biti jeftinije sve vrste goriva od pet do šest centi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Pa će tako naredne dvije nedjelje važiti sledeće maksimalno dozvoljene, vrijednosti naftnih derivata:

Litar eurosupera 98 biće jeftiniji za šest centi i koštaće 1.31 eura po litru, a litar eurosupera 95 prodavaće se po 5 centi jeftinijoj cijeni od 1.28 eura po litru.

Euraodizel i lož ulje za veleprodaju će pojeftiniti po pet centi na 1,26 eura, odnosno 1,23 eura.

"Cijene goriva u Crnoj Gori su u prosjeku samnjene u prethodna dva obračuna za  0.08 – 0.10 centi. To znači da je cijena BMB 98 na nivou cijena u martu mjesecu, cijena BMB 95 najniža  od aprila mjeseca, dok su cijene euro dizela i lož ulja  vraćene na cijene iz avgusta mjeseca", kažu iz Ministarstva.

Prema  odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 10. decembra  2018. godine, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata  važiće od 11.decembra 2018. godine

Kako se dodaje u saopštenju, ministarstvo ekonomije će nastaviti redovno  da prati kretanje cijena naftnih derivata na trzištu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.