Milić i dalje u ambasadi: Zvaničan stav Srbija će saopštiti narednih dana
Ambasada Srbije u PG

Ministarstvo vanjskih poslova CG pozvalo Bingulca na konsultacije

Milić i dalje u ambasadi: Zvaničan stav Srbija će saopštiti narednih dana

Ministarstvo vanjskih poslova je, povodom aktuelne situacije u vezi sa Brankom Milić, optuženom u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, pozvalo ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i zatražilo zvaničan stav Republike Srbije povodom zadržavanja lica u Ambasadi Srbije u Podgorici kojem je, odlukom nadležnog suda, određen pritvor.

To je saopšteno danas iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova ambasador Janković saopštio je na sastanku da bi svako djelovanje koje utiče na sudski postupak, značilo kršenje principa međunarodnog prava kao i diplomatske prakse između država koje imaju uređene diplomatske odnose, te zatražio što brži odgovor srpske strane.

"Kazao i da će Ministarstvo vanjskih poslova i drugi nadležni organi preduzeti dalje mjere i radnje, u skladu sa međunarodnim standardima, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom i pravnom praksom u ovakvim slučajevima", navodi se u saopštenju.

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac potvrdio je da se Milić nalazi u prostorijama ambasade Srbije i da su odmah po njenom dolasku obaviješteni nadležni organi te države.

"Naglasio je da je srpska strana upoznata sa pravnom procedurom i obavezama koje je neophodno ispoštovati u pomenutom slučaju, te da se narednih dana može očekivati zvaničan stav i reakcija Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.