LP Kotor: Da li će predsjednik Opštine ponuditi ostavku Skupštini?
Vido Drašković

LP Kotor: Da li će predsjednik Opštine ponuditi ostavku Skupštini?

Na kotorskoj političkoj sceni nastavljaju se igre bez granica. Akteri su konstituitenti koalicije na vlasti, mlade demokrate, iskusni prekaljeni frontovci, prilagodljivi članovi SDP–a i članovi nezaobilaznog pokreta URA uz dirigentsku podršku odbornika sa izborne liste SNP-a, navodi u saopštenju Vido Drašković, predsjednik OOLPCG Kotor.

Drašković ocjenjuje da je to za nekoga tragedija a za nekoga komedija.

"Predizborna zaklinjanja na vjernost, obećanja građanima, postizborna euforija u drugoj godini vršenja vlasti postepeno, pred ličnim i partijskim interesima, počinje da jenjava.

Nakon XV sjednice Skupštine Opštine (prve u 2018.) počinju igre. Nikako da se održi započeta XVI sjednica (druga u 2018.). Zakazuju se nastavci određuju termini i tako u nedogled. Nezadovoljstvo pojedinih koalicionih partnera izazvao je razdor u vlasti. Kako drugčije protumačit neuspješno usaglašavanje oko predloženih odluka, što je prouzrokovalo, i ako protiču dvije trećine četvrtog kvartala godine, neusvajanje programa rada i finasijskih planova društava za tekuću godinu čije je osnivač opština. Ovakvo stanje koristi predsjednik opštine i po instrukcijama podržaoca vlasti donosi odluke. Razrješava nepodobne predsjednike upravnih odbor, imenuje podobne", saopštio je Drašković.

Smatra da se neplanski troše sredstva, sve na štetu grada i građana.

"I ako nije završena XVI sjednica zakazuje se XVII sjednica na kojoj bi se usvojili programi rada i finansijski planovi društava čiji je osnivač opština i dali legitimitet i legalitet, po nama, nezakonotom i štetnom po grad i građane rad. Za XVII sjednicu je planirano davanje saglasnosti na odluke donijeti od strane predsjednika opštine. Postavlja se pitanje: da li će predsjednik opštine ponuditi parlamentu ostavku ako ne dobije saglasnost  na donijete odluke?

Zadnji zakazan termin za nastavak XVI sjednice i početak XVII  je 03.12.2018.g. Nadamo se da će  se tog dana završiti ova komedija", zaključio je Drašković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.