Supruga mu ispunila posljednju želju: Tražio da ga sahrani sa hiljadama dolara kako bi podmitio Boga
Ilustracija

Grob uskoro iskopan i opljačkan

Supruga mu ispunila posljednju želju: Tražio da ga sahrani sa hiljadama dolara kako bi podmitio Boga

Pedesetdvogodišnji Čarls Obong iz Ugande je tražio od supruge da ga sahrani sa velikom količinom novca kako bi podmitio Boga i uz novac ga zamolio da mu oprosti sve grijehe.

Obong je radio kao viši službenik ministarstva i godinama je skupljao novac koji će sa sobom ponijeti u grob. Njegov zet je potvrdio informaciju da je Čarls zahtijevao da ga njegova žena sahrani sa približno 60.000 dolara. Novac je namjeravao da da Bogu u zamjenu za oprost grijehova koje je napravio dok je bio živ. 

Čarls je dugo imao problema sa zdravljem i posljednje dane života provodio je planirajući šta će i kako reći Bogu kada se sretnu na Sudnji dan. 

Sahranjen je na sjeveru Ugande, ali njegov spokoj nije dugo potrajao s obzirom da je grob uskoro iskopan i opljačkan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.