Ovo su čajevi koje bi trebalo da pijemo prema krvnoj grupi!
Foto: Shutterstock

Ovo su čajevi koje bi trebalo da pijemo prema krvnoj grupi!

Čaj se smatra najzdravijim napitkom na svijetu, a navika ispijanja čajeva datira iz davnih vremena. Ipak, svaka biljka ima različiti uticaj na naše tijelo i zato je dobro da odaberete onaj pravi, koji najbolje odgovara vašem organizmu i njegovim potrebama.

Krvna grupa A

Riječ je o emotivnim i analitičnim osobama koji snažno reaguju na stres. Kafa im zdravstveno neće naškoditi, ali postoje biljne zamjene koje će tijelo mnogo bolje prihvatiti.

Osobe krvne grupe A trebale bi da piju:

– Zeleni čaj,
– Čaj od jasmina
– Kombinaciju zelenog i jasminovog čaja
– Čaj od nevena
– Čaj od majčine dušice
– Mješavinu nevena i majčine dušice

Krvna grupa B

Osobe ove krvne grupe najčešće imaju sporiji metabolizam pa su skloni debljanju, nesanici i hroničnom umoru. Imaju snažan probavni sistem kojem mogu dodatno da pomognu čajevi.

Osobe krvne grupe B trebale bi da piju:

– Rooibos čaj ili crveni čaj
– Zeleni čaj (mladi)
– Čaj od matičnjaka
– Čaj od žalfije
– Čaj od zove
– Mješavinu matičnjaka, žalfije i zove

Krvna grupa AB

Osobe ove krvne grupe vrlo su intuitivne te se izvrsno nose sa stresom. Ipak "Ahilova peta" im je njihov libido. Pripadnici ove krvne grupe trebalo bi da izbjegavaju kafu i zamijene je čajem.

Osobe krvne grupe AB trebale bi da piju:

– Čaj od mente
– Zeleni čaj
– Mješavina nane i zelenog čaja
– Žuti čaj
– Čaj od božura
– Čaj od brusnice

Krvna grupa 0

Osobe ove krvne grupe trebale bi da izbjegavaju mlijeko i gluten. Iako su vrlo otporne na stres njihova boljka su želudačne tegobe izazvane pojačanom želudačnom kisjelinom. Kafa ne prija ni ovoj krvnoj grupi.

Osobe krvne grupe 0 trebalo bi da piju:

– Čaj od đumbira
– Ginseng čaj
– Čaj od mente
– Senča zeleni čaj

Prva 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.