Raičević: Bar se iz svih borbi uzdizao još ljepši i jači
Dušan Raičević

Svečanost povodon dana Bara

Raičević: Bar se iz svih borbi uzdizao još ljepši i jači

Na današnjoj svečanosti s ponosom i divljenjem govorimo o svima onima koji su svoje živote dali za slobodarske ideale, a svojom borbom zaslužili vječno sjećanje i poštovanje, poručio je predsjednik opštine Dušan Raičević na Svečanoj sjednici povodom Dana Bara.

On je istakao da nas “istorija uči da bez velikih teškoća i stradanja nije bilo velikih pobjeda”.

“Naš Bar je pobjednik i iz svih borbi se uzdizao još ljepši i jači. Na ovom prostoru vjekovima se živjelo zajedno i skladno, udaljeni od politike koja je dijelila. Grad dobrih komšija, spremni da pomognu jedni drugima, promovisao je razumijevanje različitosti i toleranciju”, rekao je Raičević i dodao da danas “kada se ponosimo očuvanjem tradicionalnih vrijednosti grada pod Rumijom, moramo napomenuti da su urbana matrica grada širokih bulevara, bogato zaleđe i prirodne ljepote na obje čarobne obale, naša legitimacija za budućnost”.

danso2

Svečanost povodom Dana opštine Bar

Raičević je naglasio da je pogled u budućnost prioritetna obaveza.

“Današnja svečanost prava je prilika da se podsjetimo i svih onih dostignuća u godini punoj izazova koja je na izmaku. Prateći ohrabrujući stepen ekonomskog razvoja Crne Gore, opredijelili smo se za ubrzani razvoj infrastrukture, kao osnovne pretpostavke za ravnomjeran razvoj svih djelova naše opštine. Realizacijom kreditnog aranžmana faze 3 u iznosu od 7,65 miliona eura, završili smo i stavili u funkciju 19,2 kilometra fekalne kanalizacije, 5,8 kilometara vodovodne mreže, 1,1 kilometar atmosferske kanalizacije, te rezervoar 2 u Šušnju namijenjen za vodosnadbijevanje druge i treće visinske zone Bar. Započeli smo radove na izgradnji rezervoara Zaljevo 1, sa priključkom na regionalni vodovod vrijednosti 960 hiljada eura. Kruna našeg posvećenog rada na poboljšavanju vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda u prethodnom periodu, ogledaće se kroz skori početak izgradnje pumpne stanice Volujica i potisnog cjevovoda, investicione vrijednosti milion i 580 hiljada eura”, rekao je Raičević.

On je istakao da su u dijelu uređenja javnih površina, u užem gradskom jezgru, realizovane investicije vrijedne stotinu hiljada eura.

Raičeviće je naveo da se kroz investiciona održavanja asfaltiralo 112 hiljada metara kvadratnih lokalnih puteva, ukupne vrijednosti od milion 435 hiljada eura.

“Naše mlade i uspješne đake i studente nagradili smo i stipendirali u iznosu od 46 hiljada eura”, dodao je Raičević.

On je naglasio da su u lokalnoj samoupravi svjesni činjenice da se uspjeh grada neće mjeriti realizovanim projektima, već onima koje planiramo realizovati u narednom periodu a koji za cilj imaju rješavanje životnih izazova sugrađana i turista koji u sve većem broju posjećuju naš grad.

“Dogovorenom saradnjom sa regionalnim vodovodom na projektu vodosnadbijevanja Dobre vode, pružićemo novu razvojnu perspektivu u turističkim naseljima Veliki pijesak i Utjeha. Uz podršku Vlade Crne Gore kroz rekonstrukciju putnih pravaca od Bara do Kameničkog mosta i od Virpazara do Ostrosa, učinićemo našu turističku destinaciju dostupnijom, a kroz realizaciju kapitalnih projekata u oblasti turizma na Maljeviku, Dubovici, Čanju i Sutomoru, naš turistički proizvod biće prepoznat na mapi mediterana”, rekao je Raičević.

Raičević je dodao da je planom budžeta za 2019 godinu, akcenat stavljen na razvojnu komponentu.

“Kroz kapitalni budžet planiran na iznos od 7 miliona i 380 hiljada eura, uz očekivano usvajanje prostorno urbanističkog plana naše opštine, nastavljamo ubrzanim stazama urbanog uređenja po kojem je Bar prepoznat”, rekao je Raičević.

Izvor:Jedro.bar

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.