Knežević pozvao Markovića i Đukanovića da osude dešavanja na sjeveru Kosova
Milan Knežević

Knežević pozvao Markovića i Đukanovića da osude dešavanja na sjeveru Kosova

Predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević osudio je dešavanja u sjevernom dijelu Kosova.

"Osuđujem najstrašnije nasilje koje se sprovodi na sjevernom dijelu Kosova protiv Srba. Ovo je dokaz da bi fiktivna tvorevina i teroristička država Kosovo, ako bi joj se ukazala prilika, etnički očistila Kosovo kao što je je to uradila 1999. godine posle zločinačkog bombardovanja SRJ  od stane NATO pakta", kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, očigledno je da ih je uhvatila nervoza zbog sve češćih povlačenja priznanja njihove samoproglašene nezavisnosti kao i zbog najnovijeg glasanja u Generalnoj skupštini INTERPOL-a kada je odbijen njihov zahtjev za prijem u članstvo, "zbog čega sada očigledno na svaki mogući način pokušavaju da izazovu provokaciju od strane Srbije".  

"Ovom prilikom javno pozivam Duška Markovića i Mila Đukanovića, pošto se radi o njihovim dokazanim kosovskim prijateljima Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju, da osude ova dešavanja u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovicu jer ukoliko to ne urade znači da ih u potpunosti podržavaju u naumu novog etničkog čišćenja kao što su to uradili priznajući nezavisnost i glasajući za prijem Kosova u UNESCO i INTERPOL. Mi ćemo povodom obilježavanja 100-godišnjice ujedinjenja sa Srbijom, 1. decembra, poslati snažnu poruku da je većinska Crna Gora uz našu braću na Kosovu i Metohiji i Srbiji", poručio je Knežević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.