Crnogorske košarkašice peti put zaredom izborile plasman na Eurobasket
Košarkašice Crne Gore

Veličanstvena pobjeda u Slovačkoj

Crnogorske košarkašice peti put zaredom izborile plasman na Eurobasket

Crnogorske košarkašice savladale su večeras u Ružomberoku Slovačku sa 82:68 i peti put zaredom izborile plasman na Eurobasket.

Crna Gora će biti prva u grupi A, bez obzira na ishod duela Bosne i Hercegovine i Islanda.

Veliki uspjeh izabranice Roberta Injigesa napravile su pobjedom u Slovačkoj. Fenomenalna partija u Ružomberoku i trijumf 82:68 za prvo mjesto u grupi uz skor od četiri pobjede i dva poraza.

Crnogorke su, u odsustvu Jelene Dubljević, pokazale veliko srce i u meču odluke zaigrale su na izuzetno visokom nivou, protiv Slovačke koja je bila favorit pred početak susreta koji je putnika odveo na Eurobasket.

GloriDzonsonslavlje

Slavlje crnogorskih košarkašica

"Presrećne smo. Odigrale smo najbolji meč kad je najteže bilo. I najbitnije. Igrale smo zajedno u odbrani i napadu, ispoštovale svaki zahtjev trenera i pomogale i podržavale jedna drugu. To je košarka koju treba da igramo i tada smo najjače", kazala je nakon meča Milica Jovanović.

Slovakinje su bile ravnopravan rival do poluvremena, nakon kojeg je na semaforu pisalo 35:34.

"Crvene" su poslije izjednačenog prvog poluvremena u drugom razbile rivala.

Treća četvrtina bila je presudna, savršena odbrana, raspucane u napadu naše djevojke su dobile treći period 27:11, a sve je zaokružila Božica Mujović trojkom sa naše polovine!

U posljednjoj četvrtini prednost je rutinski sačuvana za ogromno slavlje naših djevojaka koje će opet nastupiti na Eurobasketu!

U domaćoj ekipi najefikasnija je bila Baintova sa 20 poena.

KSCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.