Nakon smrti supruga hoće da sačuva njegovu kožu i izloži je u salonu za tetoviranje (VIDEO)
Foto: Instagram

Moraće da plati 80.000 dolara

Nakon smrti supruga hoće da sačuva njegovu kožu i izloži je u salonu za tetoviranje (VIDEO)

Kanađanka Šeril Venzel želi da sačuva kožu svog supruga Krisa (41), koji je veoma rano preminuo, kako bi mogla da je izloži na zidu njegovog salona za tetoviranje.

Šeril je objasnila da će to učiniti jer je suprug prije smrti zamolio da, prije nego što ga sahrane, pronađe nekog ko će mu skinuti kožu, kako bi njihova djeca i unuci mogli da uživaju u njegovim tetovažama.

"Pomislila sam da je to malo čudno, ali nije me briga. Uradiću to za njega. Tetovaže se rade stotinama godina i ovo je jedan od načina da ih sačuvamo", rekla je medijima Šeril. 

Kris je umro od bolesti crijeva, a Šeril je u međuvremenu pronašla stručnjake koji bi mogli da ispune njegovu zadnju želju. 

"Tetovaže mnogo govore o osobi koja ih nosi. Sama činjenica da je neko odlučio da nešto nacrta na koži i nosi to cijeli život, svjedoči koliko mu je to značilo. Ne biste sahranili ili kremirali neko Pikasovo djelo, zar ne? Neke od tetovaža imaju istu vrijednost", rekla je Kajl Šervud, vlasnica firme koja će izvesti "operaciju" skidanja kože. 

Za to će im trebati čak tri mjeseca komplikovanog hirurškog rada, a kad ovo bude završeno, postaće najveća tetovaža ikad sačuvana u Sjedinjenim Državama. Šeril će morati za ovo da plati 80.000 dolara.

Kris je vodio salon za tetoviranje, a svoju prvu tetovažu nacrtao je kad mu je bilo samo sedam godina.

Tetovirao je i svoju suprugu Šeril, koja kaže da bi, kad dođe vrijeme, i ona željela da se sačuva njena koža kako bi i njene tetovaže bile izložene pored suprugovih.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.