18-godišnjem Njemcu vozačka oduzeta 49 minuta po dobijanju
ilustracija

Prekoračenje brzine

18-godišnjem Njemcu vozačka oduzeta 49 minuta po dobijanju

Osamnaestogodišnjaku iz Njemačke, zbog prekoračenja brzine oduzeta je vozačka dozvola i to samo 49 minuta nakon što ju je dobio.

BBC javlja kako je mladić iz Hemera uspješno položio vozački ispit i dobio dozvolu, a za manje od sata mu je i oduzeta.

On je u zoni gdje je dozvoljena brzina iznosila 50 kilometara na sat, vozio 95 kilometara na sat.

Zabranjena mu je vožnja na četiri sedmice, a dozvolu će moći dobiti tek nakon nove ”skupe obuke“, prenosi Anadolija.

Osim toga, vozač bi mogao dobiti i 200 eura kazne, dva kaznena boda na dozvoli kada mu ona bude vraćena. Vozač kategorije početnik biće četiri, umjesto propisane dvije godine.

Policijski zvaničnici izjavili su kako su se u vozilu, osim mladića, nalazila i njegova četiri prijatelja, a špekulišu da ih je htio zadiviti vozačkim sposobnostima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.