Bečić:  Opštine da sopstvenim razvojem pospješuju razvoj Crne Gore u cjelini
Aleksa Bečeić

Predsjednik Demokrata čestitao građanima Kotora i Tivta Dan opštine

Bečić: Opštine da sopstvenim razvojem pospješuju razvoj Crne Gore u cjelini

Aleksa Bečić u svoje i u ime svoje partije građankama i građanima Kotora i Tivta čestita 21. novembar, Dan opštine, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Radujem se prilici da vam, istovremeno sa Danom opštine, čestitam i čitav niz infrastrukturnih projekata koji su realizovani od prethodnog Dana opštine. Znam da je asfaltirano, popravljeno i sanirano na desetine puteva u Kotoru, da u svim dijelovima Kotora ima novih trotoara i javne rasvjete, da su na mjestima rizika od obrušavanja stijenskih masa postavljene zaštitne mreže", kazao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je rekao da ga takođe raduje i to što je saniran stadion malih sportova u Pobrđu, a naročito činjenice da je širom Kotora montiran veći broj dječijih igrališta i da je Opština Kotor uspjela da obezbijedi besplatne udžbenike za đake prvake. Dodajući da se ne smije zaboraviti ni to da je Kotor postigao suficit u iznosu od 4,8 miliona u budžetu.

Bečić je naveo da je teško nabrojati šta je sve u Kotoru učinjeno samo za prethodnih godinu dana, a koliko je tek teško bilo sve to sprovesti u djelo. Kako je rekao na tome posebno čestita rukovodstvu Opštine Kotor i želi mu da trend izgradnje Kotora i trend stvaranja povoljnog ambijenta za sve njegove građane nastavi nesmanjenim trudom i zalaganjem, navodeći da je siguran da su upravo ovakva nastojanja lokalne vlasti Kotor i situirala na drugo mjesto najboljih destinacija u istočnom Mediteranu i omogućila da on iza sebe ostavi i gradove koji su mnogo veći od njega.

"U želji da od evidentnih uspjeha koje postiže Opština Kotor efekte osjete najprije građani Kotora, Boka, a zatim i cijela Crna Gora, još jednom od srca čestitam Dan opštine Kotor", poručio je predsjednik Demokrata.

Bečić je kazao da je Tivat svojim savršenim geografskim položajem na obali zaliva, povoljnom klimom, svojim multikulturnim, multinacionalnim i multikonfesionalnim skladom, predodređen da bude opština koja bi sopstvenim razvojem mogla i morala da pospješuje i razvoj Crne Gore u cjelini.

"Žalosno je što umjesto toga na teritoriji onoga što bi opština Tivat mogla i morala da bude imamo opštinu prepoznatu po neispunjenim obećanjima, opštinu koja se ne razvija skladno svom potencijalu i predodređenošću za razvoj, opštinu u kojoj se u svakoj sferi društva može prepoznati ko su privilegovani pojedinci, kome se i po čijoj naredbi opraštaju dugovi, za koga se grade zgrade, ko se oslobađa plaćanja komunalija", rekao je predsjednik Demokratske Crne Gore.

Sa željom da Tivat brzo dočeka ekonomski i socijalni oporavak, kao i da u najskorijem roku dobije izgled kakav nesumnjivo zaslužuje, a vi, njegovi građani, čovjeka dostojan odnos lokalne vlasti prema vama, još jednom vam od srca čestitam Dan opštine Tivat", poručio je Bečić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.