Nevrijeme izazvalo probleme u više gradova širom Crne Gore: Poplavljeni brojni objekti, ulice... (VIDEO) (FOTO)
Foto: Radio Jadran

Građani da ostanu u domovima

Nevrijeme izazvalo probleme u više gradova širom Crne Gore: Poplavljeni brojni objekti, ulice... (VIDEO) (FOTO)

Jako nevrijeme, koje je danas pogodilo crnogorsko primorje, prouzrokovalo je velike probleme za građane Herceg Novog, Tivta, Kotora i Budve. Poplavljeni su putevi i stambeni objekti, dok je zbog velike količine vode na putu, zatvoren za saobraćaj magistralni put Budva-Tivat.

U Herceg Novom je situacija najsloženija, jer su obilne padavine izazvale poplave i odrone. Iz Tima za upravljanje vanrednim situacijama apelovano je na sve sugrađane da ostanu u svojim domovima dok traje nevrijeme. 

Kako je saopšteno, došlo je do izlivanja Sutorine, Opačice, potoka Nemila u Meljinama i Pijavica u Bijeloj, od vode se ne vide dijelovi magistralnog i lokalnih puteva, brojni objekti su poplavljeni, vozila zaglavljena. 

"Prioritet u ovom trenutku je zaštita ljudskih života. Apelujemo na sve građane da ne koriste vozila, osim u slučaju prijeke potrebe, kako bi izbjegli moguće opasnosti i olakšali rad službama na terenu", poručeno je sa sastanka.

RijekaSutorinanevreme

Rijeka Sutorina, nevrijeme, foto: Radio Jadran

Od jutros kada je Herceg Novi zahvatilo nevrijeme, znatno je pogoršana situacija, za 12 sati palo 132 litara kiše po m². Pljuskovi i vjetar ne prestaju, velike bujice se stvaraju duž cijele hercegnovske rivijere. Poplavljeni su mnoge kuće i privredni objekti, prenio je Radio Jadran.

nevrijeme201112640x350

Foto: Radio Jadran

Uz ekipe Komunalno stambenog, “Čistoće” i Komunalne policije, Služba zaštite i spasavanja je na terenu i angažovana je većina pripadnika, odnosno dvije smjene.

Najkritičnije je u Igalu i Sutorini, gdje je voda prodrla u prostorije škole i u jednu kuću, a poplavljeni su i market Franca ispod naselja Gomila, pojedine prostorije u zgradi Opštine, tri konobe u Igalu, zona oko “Čistoće” u Servisnoj zoni, kaže za Radio Jadran načelnik Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

nevrijemehn201118z19640x350

Foto: Radio Jadran

Načelnica Komunalne policije Marija Andrić potvrdila je Radiju Jadran došlo do izlivanja kanala za atmosferske padavine, pa je poplavljen kružni tok u Meljinama i više mjesta u Igalu. U naletu pljuska i vjetra pala su dva drveta, jedno u Baošićima kod vile Mireli, a drugo u Bijeloj, kod Dječijeg doma, kao i mnoge grane zaraženih palmi duž cijele rivijere.

Put Tivat–Budva zatvoren je zbog nevremena za saobraćaj za sve kategorije vozila, saopšteno je Auto-moto saveza. Navodi se da je saobraćaj na toj dionici obustavljen zbog veće količine vode na putu.

U poplavama na teritoriji Kotora najugroženije je područje Radanovića i industrijske zone, gdje ima dosta objekata kojima prijeti voda. Takođe, poplavljeno je šetalište u Starom gradu u Kotoru, a zbog poplava, evakuisani su djeca i nastavnici iz jedne škole za strance.

Na cijeloj teritoriji opštine Kotor su, vidljive posljedice današnjeg nevremena.

Poplave su, posebno izražene u dijelu Donjeg Grblja i u Radanovićima, a nanesena je i velika materijalna šteta ovdašnjem stanovništvu.

Jača kiša popodne počela je da pada u Podgorici, ali je situacija za sada pod kontrolom. Obilne padavine u Podgorici dovele su u pitanje odigravanje utakmice između Crne Gore i Rumunije u posljednjem kolu Lige nacija. Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je saopšteno da do početka utakmica neće se znati hoće li se utakmica odigrati, jer sve zavisi od drenaže terena.

Delegat i glavni sudija donijeće konačnu odluku, najvjerovatnije sat pred planirani početak, nakon što se uvjere u stanje terena na stadionu pod Goricom. 

Utakmica Crna Gora – Rumunija zakazana je za 20.45.

Podsjetimo, za južni dio Crne Gore za danas je izdat crveni meteoalarm, najveći stepen upozorenja na vremenske neprilike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.