Tivat prestižan turistički centar na Mediteranu
Kusovac i Marković

Marković sa čelnicima opštine

Tivat prestižan turistički centar na Mediteranu

Tivat je prestižan turistički centar ne samo u Crnoj Gori već i na Mediteranu, a poboljšanja infrastrukture daće novi kvalitet i podsticaje za razvoj, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem i predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom.

Na sastanku, organizovanom povodom Dana opštine Tivat, Marković je čestitao predstojeći praznik građanima i rukovodstvu i naveo da je ova godina u oblasti ekonomije bolja nego prethodna te da je Tivat tome dao značajan doprinos.

„Ostvaren je rast ekonomije od 4,8 odsto u prvoj polovini godine što je među najvećim stopama ekonomskog rasta u regionu i Evropi. Tome je doprinio ne samo turizam, već i napredak u energetici, poljoprivredi, trgovini, građevinarstvu“, rekao je premijer Marković. 

20181120PVDuskoMarkovicrukovodstvoopstineTivat2

Zajednički je konstatovan značaj dalje izgradnje infrastrukture i važnost valorizacije aerodroma što će biti podsticajno kako za turiste tako i za investitore.

 Marković je iskazao uvjerenje da će se brzo stvoriti pretpostavke za pokretanje nove investicije koja će uključiti remont jahti i na taj način otvoriti novu fazu u razvoju brodogradnje.

Kusovac je naveo da očekuje naredne godine da bude završen bulevar u Tivtu kao i saobraćajnica do naselja turističkog rizorta Luštica bay. Dodao je i da su u ovoj godini bila značajna ulaganja u kulturu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.