DNP čestitao Srbiji pobjedu,
Nikola Jovanović

DNP čestitao Srbiji pobjedu, "paradoksalno bi bilo da Interpol primi lica sa svojih potjernica"

Portparol Demokratske narodne partije Nikola Jovanović čestitao je veliku pobjedu Republike Srbije u Generalnoj skupštini Interpola kojom se, kako kaže, potvrđuje da kvazi država Kosovo koja je nastala na zločinu, terorizmu i kriminalu ne može dobiti međunarodni status da se bori protiv kriminala

Jovanović navodi da je očigledno  da među državama članicama međunarodne policijske organizacije postoji značajan broj onih koji su svjesni karaktera države Kosovo.

"Paradokslano bi bilo za Interpol da u svoje redove primi one koji su se do juče nalazili na njihovim potjernicama i da istima povjeri poslove borbe protiv organizovanog kriminala. U svemu ovome, nažalost, još jednom je politički vrh Crne Gore odigrao sramnu ulogu na čelu sa ministrom vanjskih poslova Srđom Darmanovićem koji je prije neki dan licemjerno izjavio da su odnosi Crne Gore i Srbije najbolji mogući od sticanja nezavisnosti. Imajući u vidu kako su predstavnici Crne Gore glasali povodom zahtjeva tzv.države Kosova o prijemu u UNESCO, INTERPOL, i nedavno izricanje zabrane ulaska intelektualcima iz Srbije na teritoriju Crne Gore, onda je jasno da ti odnosi nikada nisu bili gori i da ovakve izjave predstavljaju uvredu zdravog razuma", saopštio je Jovanović.

Kako je rekao, konstantno stavljanje na stranu protiv interesa Srbije i pogrešne procjene koje šef crnogroske diplomatije donosi u ovim i sličnim slučajevima, zahtijevaju da isti podnese ostavku.

"Crna Gora nije imala niti jedan razlog da glasa za prijem tzv. države Kosovo u bilo koju međunarodnu organizaciju baš kao što nije imala niti jedan razlog da prizna istu za državu. Kako je to saopštio i aktuleni premijer 85 % građana je bilo protiv te odluke tako da je ista nelegitimna. Imajući to u vidu jasno je da marionetski crnogorski režim služi interesima drugih država i centara moći i da permanentno radi suprotno interesima Srbije. Zbog svega toga bi bilo za očekivati da dođe do izricanja recipročnih mjera i zabrane ulaska šefa diplomatije Crne Gore na teritoriji Srbije jer bi to bilo logičan potez posebno nakon poslednjeg skandaloznog glasanja predstavnika Crne Gore u Generalnoj skupštini Interpola", zaključio je Jovanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.