Turska: Pronađena tijela dvojice pilota i olupina aviona koji se srušio juče
Foto:Anadolija

Turska: Pronađena tijela dvojice pilota i olupina aviona koji se srušio juče

Pronađena su tijela dvojice poginulih pilota i olupina aviona koji se srušio juče tokom leta na zapadu Turske, javlja Anadolija.

Avion za obuku srušio se juče u nepristupačnoj periferiji Karakasu u provinciji Ajdin.

Nesreća se dogodila nedugo nakon što je avion poletio s aerodroma Cildir u Ajdinu.

2018112023350929839165584WebFoto:Anadolija 

Guverner susjedne provincije Denizli Hasan Karahan saopštio je da su olupina aviona i tijela stradalih pilota pronađeni rano jutros.

Karahan je kazao da će uzrok nesreće predmet pokrenute istrage. Dodao je da su loši vremenski uslovi ili tehnički kvar na letjelici najvjerovatniji uzrok pada aviona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.