Kalezić likvidiran sa 10 hitaca, nosio pancir, blizak kavačkom klanu
Foto:Standard

Detalji ubistva u Podgorici

Kalezić likvidiran sa 10 hitaca, nosio pancir, blizak kavačkom klanu

Podgoričanin Veselin Vesko Kalezić (47), koji je važio za bezbjednosno interesantnu osobu, ubijen je juče u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Kalezić je bio ispred lokala Level kada je ubica u njegovom pravcu ispalio desetak hitaca. On je odmah nakon pucnjave podlegao povredama. Istražitelji sumnjaju da su u ubistvu učestvovale dvije osobe.

Zapaljeno vozilo policija je pronašla u zetskom selu Botun, za koje se sumnja da je korišćeno za izvršenje ubistva.

Dan piše da je u momentu ubistva u ulici u kojoj se dogodila likvidacija bilo više prolaznika. Međutim, niko od njih nije vidio ubicu, pa inspektorima nijesu mogli da daju podatke koje bi im pomogli da ga identifikuju.

Pobjeda navodi da je Kalezić ubijen u trenutku kada je izlazio iz “renoa”, koji je parkirao ispred lokala “Level”. Ubice su najvjerovatnije imale prigušivač.

Odmah nakon ubistva, policija je blokirala širi dio grada i okolna naselja, kada su pretresali i kontrolisali kako vozila tako i građane.

Istraga ide u više pravaca, a provjerava se i da li je Kalezić bio blizak sa kriminalnim grupama koje vode rat u Crnoj Gori, odnosno da li je ovo ubistvo nastavak sukoba “kavačkog” i”škaljarskog klana”. Policija sumnja da je Kalezić bio blizak “kavačkom” klanu.

Kalezić je navodno bio blizak vođama  kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu i Igoru Božoviću.

Vijesti pišu pozivajući se na neimenovane izvora, da se Kalezić prije par godina posvađao sa visokorangiranim članom iz suprotstavljene, škaljarske kriminalne grupe, Milićem Minjom Šakovićem, nakon incidenta u jednom podgoričkom lokalu.

Kalezić je navodno često nosio pancir i još prošle godine policiji je prijavljivao da mu se oko doma  motaju automobili bez tablica i sa zatamljenim staklima.

Kalezić je ranije osuđivan i privođen za više krivilnih djela. On je 1997. godine u centru Podgorice, u blizini zgrade Predsjedništva ubio Predraga Vuksanovića.

Njemu je tada izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena na kaznu zatvora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.