Netolerancija na hranu se vidi na licu
Foto: Ilustracija

Netolerancija na hranu se vidi na licu

Dok se tragovi neprospavane noći lako prepoznaju na koži, dugoročne loše navike u ishrani, takođe, ostavljaju tragove, koje je nešto teže "protumačiti". Zapravo, sve što unosimo u organizam može da se oslika na koži.

Na primjer, od jake ishrane su izraženije bore i crvenilo, a ako ste čak i najmanje netolerantni na neku hranu ili alkohol, to će se jasno pokazati na vašem licu.

Postoje četiri grupe po tipovima kože, a to su "mliječno lice", "šećerno lice", "glutensko lice" i "lice vina". Ovakva vrsta "mapiranje lica" nije novitet, već drevna ajurvedska praksa koja povezuje tačku na licu sa dijelom tela. Teorija je da će tretiranjem kože iznutra, ona da se očisti spolja.

Glutensko lice

Ukoliko su obrazi crveni i postoji pigmentacija oko brade, savjetuje se da izbacite gluten iz upotrebe na tri nedjelje, da pijete više vode i unosite vlakna.

Mliječno lice

Karakterišu ga otečeni kapci, podočnjaci i male bijele tačke i udubljenja na bradi. Nemojte jesti mliječne proizvode tri nedjelje i obavezno uzimajte dodatak kalcijuma.

Lice šećera

Previše šećera izaziva siv ten i akne na licu, ramenima i grudima. Prepolovite unos šećera i postepeno smanjujte. Ubrzo ćete vidjeti i efekte na koži.

Lice vina

Linije ili crvenilo između očiju, podočnjaci, crveni obrazi i nos posledica su netolerancije na vino. Alkohol dehidrira kožu, što pogoršava izgled linija i bora. Jetra teško obrađuje alkohol zbog čega ćete imati duboke linije ili crvenilo između obrva. Nemojte konzumirati alkohol tri sedmice, a poslije toga možete uzeti čašu vina jednom nedjeljno i vidjećete razliku na koži.

Večernje Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.