Velika akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugroženu djecu
Velika akcija prikupljana pomoći za socijalno ugroženu djecu

Volonteri Crne Gore započeli poduhvat vrijedan pažnje

Velika akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugroženu djecu "Ko to tamo nema, a nas ima"?

Volonteri Crne Gore započeli su poduhvat vrijedan pažnje, podrške i sudjelovanja svih onih dobronamjernih, koji će prepoznati ciljeve i smisao obimnih i zahtjevnih zadataka, koje su postavlili ispred sebe, a u sklopu jedinstvenog projekta, naslovljenog kao: Velika akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugroženu djecu po sloganom "Ko to tamo nema, a nas ima?

Volonteri Crne gore su istakli da glavna smjernica ove aktivnosti jeste pribavljanje velike količine osnovnih životnih namirnica, svakog mjeseca, kako bi se iste, precizno i u kontinuitetu, dopremale do djece, suočene sa siromaštvom.

"Naravno akcenat je stavljen na najvažniji, odnosno segment od vitalnog značaja za zdravlje i razvoj, upravo u uzrastu onih, na koje, ovim putem, osim same pomoći, želimo i da skrenemo pažnju šire javnosti u Crnoj Gori", istakli su Volonteri Crne Gore.

Oni su naveli da zbog svega navedenog, od ključnog značaja, za kvalitetno i uspješno ispunjavanje potreba, ugroženih mališana, svakako je i pribavljanje novčanih sredstava, koja bi se, nakon detaljnih upoznavanja sa uslovima u kojima žive, usmjeravala na ono što im je neophodno, ili najpotrebnije, od prehrambenog, higijenskog i odjevnog, preko školskog i obrazovnog, za svakodnevno, pristojnije i humanije građansko življenje.

U prvoj fazi, trajanja projekta, kako su kazali, planirano je da se obiđe više desetina porodica, iz navedene kategorije.

S toga će Volonteri Crne Gore, prije svega u saradnji sa svim opštinskim Centrima za socijalni rad, raditi na pribavljanju preciznih podataka, adresa i kontakata, kako bi se uvjerili u stvarno stanje i najvažnije potrebe, korisnika socijalnih davanja, a putem "online" i svih drugih poziva, naše posjete bi se usmjeravale i ka onima, koji su, iz bilo kog razloga, negdje zaobiđeni, a teškog su imovnog statusa.

Istakli su da cilju bržeg i sveobuhvatnijeg djelovanja, zamišljeno je da što veći broj, određenih organizacija, odnosno poslovnih kompanija, pruži potrebnu logistiku ovoj humanoj Akciji.

"Među takvima, posebno, prepoznajemo i očekujemo saradnju onih, koji bi, podstaknuti solidarnošću, predusretljivo odobrili da u maloprodajnim i sličnim objektima, koje posjeduju, postavimo, vrlo reprezentativne i pažljivo stilizovane kutije, namijenjene isključivo za ovaj projekat i koje bi služile svrsi, da dobronamjernim građanima, prilika da pomognu, bude, olakšana i s ruke",pojasnili su Volonteri.

Kako su rekli kutije će biti oblika kocke, veličine 25x25x25cm i neće zauzimati mnogo prostora, tamo gdje će biti postavljene, dodajući da se novčane uplate vrše na žiro račun: 520-9194-41.

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.