Medojević: Onemogućeno slobodno djelovanje poslanika DF u Parlamentu
Medojević i Lutemberg

Medojević: Onemogućeno slobodno djelovanje poslanika DF u Parlamentu

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević se u Berlinu susreo sa Matiasom Lutembergom, šefom Ureda Savezne Kancelarke Njemačke, Angele Merkel, za bilateralnu saradnju sa Centralnom i Jugoistočnom Evropom, Centralnom Azijom i Južnim Kavkazom.

Medojević je, kako je saopšteno iz PZPa upoznao Lutemberga sa, kako je rekao, političkim motivisanim, sudskim i tužilačkim progonom lidera i funkcionera i članova DF protiv kojih se vodi više sudskih procesa.

“I pored institucionalnog sistemskog progona, nezampaćenog u savremenoj istoriji parlamentarizma u Crnoj Gori, DF je donio tešku odluku da se vrati u Parlament i prihvati poziv EU da učestvujemo u niihovoj inicijativi oko otvaranja dijaloga unutar Parlamenta o reformama izbornog zakonodavstva. Isti dan kada smo glasali za osnivanje Privremenog Odbora, Viši Sud je oduzeo pasoše kolegama Mandiću i Kneževiću, i ponovo pokrenuo procedure za stavljanje u zatvor mene i Milana Kneževića zbog javno izgovorene riječi u Parlamentu", kazao je Medojević.

Takvim postupcima, kako je rekao želi se DF izbaciti iz Parlamenta i spriječiti dijalog unutar istog.

"DF je prihvatio da učestvuje u inicijativi EU i sada očekujemo da EU obezbjedi  neophodne uslove za političko djelovanje. Nastavak bizarnih odluka Katnića i Savića, i njihove opstrukcije rada Parlamenta kroz progon DF, sigurno će ugroziti ovu inicijativu EU", naveo je Medojević dodajući između ostalog da je onemogućeno slobodno djelovanje poslanika DF u parlamentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.