Pljevlja će dostići stepen razvoja kakav zaslužuju
Milo Đukanović

Đukanović čestitao Dan opštine

Pljevlja će dostići stepen razvoja kakav zaslužuju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 20. novembra – Dana opštine Pljevlja, predsjedniku Mirku Đačiću, predsjedniku Skupštine Dragiši Sokiću, odbornicima, svim građanima Pljevalja i učesnicima svečane sjednice uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspješan rad, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Đukanović je u čestitki istakao da su Pljevlja grad bogate istorije, koji je uvijek predstavljao raskršće naroda, religija i prostora, što jekako je kazao, imalo za posljedicu stvaranje značajnog kulturnog i istorijskog nasljeđa kojim se ponosimo.

"Bez obzira na izazove i nedaće koje su pogađale ovaj prostor kroz istoriju, Pljevlja su oduvijek krasila očuvanje multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, te njegovanje slobodarske i antifašističke ideje, na čijim je temeljima izvojevana sloboda, razvijen grad, ali i stvorena današnja nezavisna Crna Gora", navodi predsjednik Crne Gore.

On je uvjeren da će vanjsko-politički prioriteti koje je Crna Gora ostvarila članstvom u NATO-u i napretkom u pregovorima sa EU, praćeni dinamičnim i stabilnim ekonomskim rastom, kao i politikom ravnomjernog regionalnog razvoja doprinijeti budućem razvoju Pljevalja.

"Uz valorizaciju prirodnih resursa kojima raspolažu, sinergijom lokalne i centralne vlasti, razvijajući rudarstvo, energetiku i proizvodnju hrane, kao simbole prepoznatljivosti grada, Pljevlja će dostići stepen razvoja kakav zaslužuju", poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u četitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.