Đoković: Nova generacija donosi snagu, nije im lako pored nas
Foto: Skysport

Đoković: Nova generacija donosi snagu, nije im lako pored nas

Novak Đoković očekuje da u bliskoj budućnosti grend slemovi dobiju novog šampiona iz redova mlađe generacije tenisera.

Već desetak godina najveće turnire osvajaju igrači koji su sada već veterani, ali kraj 2018. i porazi Đokovića od Karena Hačanova i Parizu i Aleksandra Zvereva u Londonu pokazuju da nova generacija polako hvata priključak.

"Nova generacija tenisera je donijela snagu u igri, posebno u servisu. Zverev, Ćorić, Hačanov su sjajni serveri. Fizički su takođe snažni. Sazreli su, mislim da su hitriji od moje generacije. Ali im treba više vremena od nas da se mentalno i emocionalno razviju",rekao je Đoković. 

Od 2006. GS titule su osvajali samo Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Sten Vavrinka, Huan Martin del Potro, Endi Mari i Marin Čilić.

"Mi smo dominirali posljednjih deset godina na grend slemovima. Nije lako novoj generaciji da se probije. Ali to će se dogoditi. Jedan od njih će osvojiti Slem. Mislim da je dobro za naš sport što se pojavljuju nova lica. Igrači kao što je Cicipas, koji je osvojio Next Gen turnir i ove što sam već pomenuo". 

Pomenuti turnir najmlađih tenisera iz vrha ATP liste u Milanu predstavlja i eksperimentalnu bazu za IFT kada su u pitanju nova pravila. 

"Mislim da se krećemo u pravom smjeru jer moramo da privučemo novu generaciju našem sportu. Potrebne su nam promjene", zaključio je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.