Evo kako se Đoković priprema za finale u Londonu
Foto:Facebook

Još samo jedna prepreka za savršen kraj sjajne povratničke godine

Evo kako se Đoković priprema za finale u Londonu

Srpski teniser Novak Đoković večeras igrati finale završnog mastersa u Londonu protiv Njemca Aleksandera Zvereva.

Meč počinje u 19 časova.

Đoković je sa pratiocima na društvenim mrežama podijelio momente opuštanja tokom kojih se priprema za veliko veče.

"Ponekad vam je potrebno da se sklonite od svega, isključite. To je ta vrsta filozofije", kazao je nedavno Novak koji je očigledno pronašao idealnu formulu za uspjeh. 

Đoković godinu preokreta završava kao najbolji teniser svijeta a ove godine se vratio brojnim uspjesima.Đoković je bio van prvih 20 na ATP listi u toku godine (na 22. mjestu sredinom juna) a sezonu završava na broju 1.

Počev od Vimbldona, Đoković je dobio 35 mečeva uz samo dva poraza, nanizao 14 trijumfa zaredom protiv tenisera iz 10 najboljih i osvojio Vimbldon, Ju-Es open, Sinsinati i Šangaj.

U tom periodu Novak je dobio čak 91% servis gemova, njegova najjača strana ritern je takođe bio na vrhunskom nivou, pa su kao posledica toga došli novi rekordi karijere. 30 uzastopno dobijenih setova, prva osvojena titula bez izgubljenog servis gema, a sinoć se plasirao u sedmo finale Završnog turnira sezone, ali prvi put bez izgubljenog seta, niti mu je bilo ko od četvorice rivala oduzeo servis u 36 gemova na turniru.

Poslednji meč ove godine odigraće protiv predvodnika novog talasa, najmlađeg finaliste u poslednjih 9 godina, Aleksandra Zvereva. On je prvi Njemac koji se plasirao u finale još od slavnog Borisa Bekera, koji je osam puta igrao za šampionski trofej i tri puta ga podizao.

Zverev će probati da se suprotstavi upravo petostrukom šampionu Novaku Đokoviću, od koga je izgubio u grupi sa 6:4, 6:1, ali je jedini tokom ove nedelje imao brejk lopte (i to dvije) protiv najboljeg tenisera svijeta. Prije samo mjesec dana u polufinalu Šangaja Novak je još ubjedljivije trijumfovao sa 6:2, 6:1, što će Njemcu sigurno predstavljati dodatno opterećenje, ali i motiv više da se u najznačajnijem finalu karijere predstavi publici u mnogo boljem svijetlu.

Kodex/Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.