Tramp: Izvještaj CIA vrlo preuranjen, ubistvo nije trebalo da se desi
Donald Tramp

"Kompletan izvještaj o Kašogiju dobiću u utorak"

Tramp: Izvještaj CIA vrlo preuranjen, ubistvo nije trebalo da se desi

Predsjednik SAD Donald Tramp kaže da je zaključak CIA da je saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman naručio ubištvo Džamala Kašogija "vrlo preuranjen".

Tramp je najavio da će u utorak dobiti kompletan izvještaj o tom slučaju.

Američki predsjednik je tokom boravka u Kaliforniji rekao da ubistvo nije trebalo nikad da se dogodi, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, izvještaj u utorak će objasniti koga američka Vlada smatra odgovornim za ubistvo Kašogija i kakve će to posledice imati, ali nije pojasnio ko radi na izvještaju. 

Tramp je kazao i da je moguće otkriće CIA da je saudijski princ odgovoran. 

Američki predsjednik izjavio je to nekoliko sati nakon što je Stejt Department objavio da još radi na utvrđivanju odgovornosti za smrt Kašogija.

"Nedavni izvještaji ukazuju da je Vlada SAD-a donijela konačni zaključak netačna su jer su ostala brojna neodgovorena pitanja u vezi Kašogijevog ubistva", izjavila je portparolka američke Vlade Heder Nauert.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.