Eksplozija u Čečeniji: Žena se raznijela ispred policijskog punkta
Foto: Wikipedia

Niko drugi nije ubijen, niti povrijeđen

Eksplozija u Čečeniji: Žena se raznijela ispred policijskog punkta

Jedna žena raznijela se eksplozivom kod policijskog punkta u Groznom, glavnom gradu Čečenije, ali tom prilikom niko drugi nije ubijen, niti povrijeđen.

Žena je tokom prolaska kroz kontrolni policijski punkt aktivirala eksploviznu napravu rekao je novinarima vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova za Čečensku Republiku, general policije Apti Alaudinov.

Prema njegovim rijecima, policajci su, primijetivši da se djevojka čudno ponaša, tražili od nje da se zaustavi i da pokaže dokumente, rekao je Alaudinov, javlja Sputnik.

Djevojka je, oglušivši se o to, krenula ka punktu.

Policajci su primijetili da nosi eksplozivnu napravu i ispalili upozoravajući hitac, nakon čega je djevojka aktivirala eksploziv. 

Žrtava u tom incidentu nema, policajci su uspjeli da zadrže ženu podalje od sebe, dodao je general. 

U toku je utvrđivanje identiteta žene-samoubice i traga se za eventualnim saučesnicima u napadu.

Incident nije uticao na situaciju u gradu, a saobraćaj i tržni centri rade uobičajeno, dodao je Alaudinov.

Tanjug

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.