Policija na visini zadatka: „Montenegro Prajd 2018“ održan mirno i bez incidenata
Povorci ponosa se pridružili Veljović i Pavićević

Povorci ponosa prisustvovali Veljović i Pavićević

Policija na visini zadatka: „Montenegro Prajd 2018“ održan mirno i bez incidenata

Šesta Povorka ponosa „Montenegro Prajd 2018”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Kvir Montenegro”, protekla je bez incidenata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a navode da su preventivne policijske aktivnosti doprinijele da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora.

Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

"I ove godine je, shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, na obezbjeđivanju Povorke ponosa angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina. Međutim, angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom", kazali su iz MUP-a.

Kako kažu službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica.

Povorci ponosa prisustvovali su direktor Uprave policije Veselin Veljović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.

463872553553016352055952302686534668648448n

Veljović i Kalezić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.