Crna Gora spremna za duel sa Srbijom, Vešović: Moramo da „iziginemo“ svi zajedno na terenu
Foto:FSCG

Liga nacija

Crna Gora spremna za duel sa Srbijom, Vešović: Moramo da „iziginemo“ svi zajedno na terenu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na stadionu „Rajko Mitić“ posljednji trening uoči duela petog kola UEFA Lige nacija sa selekcijom Srbije.

U Beograd nije doputovao Žarko Tomašević koji će duel sa „orlovima“ propustiti zbog mišićne povrede, pa je selektor Tumbaković na popularnoj „Marakani“ imao na raspolaganju 25 igrača.

Uoči posljednjeg treninga na pitanja novinara odgovarali su selektor Tumbaković i univerzalac našeg tima Marko Vešović. Iskusni stručnjak istakao je da je reprezentacija Crne Gore spremna za dobar meč u Beogradu.

"Nije problem rezultat utakmice u Podgorici, problem je utisak koji smo ostavili. Sigurno ćemo se sjutra truditi da ostavimo utisak ali i da ostvarimo rezultat. Izmijenjen sastav je posljednje tri godine. Postoje spoljni faktori na koje ne možemo da utičemo, prije svega te povrede i suspenzije zbog kartona. Iz utakmice u utakmice pripremamo ekipu, to neko čvrsto jezgro i svi oni vrlo dobro znaju zahtjeve u igri koji se od njih traže i shodno tome pokušaćemo da napravimo rezultat. Jednostavno, mi smo reprezentacija i najboljih 11 će istrčati na teren i pokušati da odgovore zahtjevima koji se postave pred njih" rekao je Tumbaković, prenosi sajt Fudbalskog saveza.

Selektor „sokola“ ističe da Srbija ima dobru reprezentaciju koja je stvarana kroz dva ciklusa takimčenja.

"Oni su definitivno jaki. To je reprezentacija koja je stvarana kroz sva ciklusa, jedan za Svjetsko, drugi za Evropsko. Gotovo cijela grupa igrača koja je sada tu bila je i na Svjetskom prvenstvu, tako da imaju i to iskustvo koje je veoma važno. Imaju veliku selekciju, puno veću od nas i kada im se desi da ne može da igra neko od igrača imaju adekvatne zamjene"dodao je selektor.

Iskusni stručnjak ima dobar skor u utakmicama na stadionu „Rajko Mitić“.

00000029601200800withoutgrowFoto:FSCG

"Uvijek mi je drago kada dođem na ovaj stadion i napravim dobar rezultat. Više bih volio da igramo na stadionu Partizana, ali tako je kako je", zaključio je naš selektor.

Marko Vešović vjeruje da, uprkos izostanku velikog broja igrača, naša selekcija može ostvariti dobar rezultat.

"Sigurno da će izostanci uticati na kvalitet naše igre, ipak nema velikog broja izuzetno važnih igrača. Ali svi momci su motivisani i žele da se prikažu u što boljem svijetlu, da odigraju dobar meč i popravimo utisak koji smo ostavili u prvom duelu. Svjesni smo da smo podbacili u mnogim segmentima, imali smo neki grč tokom te utakmice koji nas je onemogućio da pokažemo šta znamo. Imamo dosta mladih i kvalitetnih igrača koji hoće da se dokažu i sjutra će biti prava prilika za to. Moramo da „iziginemo“ svi zajedno na terenu kako bi ostvarili dobar rezultat", smatra hitronogi univerzalac.

Duel Srbije i Crne Gore igra se u subotu, 20. novembra na stadionu „Rajko Mitić“ od 15:00 časova. Glavni sudija utakimce biće iskusni španski internacionalac Alberto Unidano Maljenko.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.