Crnogorski parkovi na izložbi “Priroda nas povezuje - Parkovi Dinarida”

Slovenija

Crnogorski parkovi na izložbi “Priroda nas povezuje - Parkovi Dinarida”

Danas je na Plečnikovoj promenadi, izložbenom prostoru parka Tivoli u Ljubljani otvorena izložba pod nazivom “Priroda nas povezuje – Parkovi Dinarida”. Domaćin događaja je Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, a izložba je pripremljena u saradnji sa Parkovima Dinarida –mreža zaštićenih područja Dinarida.

"Cilj izložbe je promocija zaštićenih područja u okviru mreže Parkovi Dinarida i zaštićenih područja, koji su članovi Zajednice parkova Slovenije", saopšteno je iz Parkova Dinarida.

Ističe se da je na najljepšoj lokaciju u Ljubljani, u parku Tivoli izloženo 120 bilborda velikih formata, na kojima su predstavljene fotografija iz 58 zaštićena područja, članova asocijacije Parkova Dinarida kao i fotografije članova Zajednice parkova Slovenije, koji okuplja 14  upravljača zaštićenih područja Slovenije.

DSC01149

Na fotografijama su predstavljene prirodne i kulturne baštine zaštićenih područja, te prednosti zaštite tih područja za lokalno stanovništvo i ljude koji žive u široj regiji.

"Od crnogorskih parkova na izložbi su se predstavili NP Skadarsko jezero, NP Durmitor, NP Biogradska Gora, NP Lovćen, NP Prokletije, Park prirode Piva i Park priode Orjen", saopšteno je.

Partneri Parku Tivoli i Parkovima Dinarida u organizaciji izložbe su: Grad Ljubljana, Javno preduzeće Snaga koje upravlja Parkom prirode Tivoli Rožnik in Šišenski hrib i WWF Adria.

Izložba će biti otvorena do januara 2019.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.