40 miliona za rekonstrukciju 125 km puteva: 36 mostova, 22 tunela i gradnja dva bulevara sa 4 trake
Ilustracija

U naredne dvije godine

40 miliona za rekonstrukciju 125 km puteva: 36 mostova, 22 tunela i gradnja dva bulevara sa 4 trake

Vlada je danas donijela odluke kojima će u naredne dvije godine biti rekonstruisano 125 kilometara puteva širom Crne Gore.

Ugovorom Crne Gore i Evropske investicione banke (EIB) o finansiranju projekta „Program rekonstrukcije magistralnih puteva“ obuhvaćena je rekonstrukcija puteva: M-8 Pljevlja – Mihajlovica u dužini od 10 km; M-2.1, Barski most – Dobrakovo – Bijelo Polje u dužini od 14,6 Km; M-2 Berane – Tunel Lokve – Rožaje u dužini od 30,9 Km, M-2 Lepenac – Ribarevine – Poda – Berane u dužini od 39,8 Km i M-2 Kamenovo – Petrovac – Bar u dužini od 23,3 Km.

Rekonstruisaće 36 mostova, 22 tunela i biće izgrađena dva bulevara sa četiri trake u dužini 31, 6 km.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača saopštio je nakon sjednice Vlade da su Programom rekonstrukcije magistralnih puteva iz 2015. kojim su obuhvaćene 24 dionice čijom bi realizacijom trebalo da bude rekonstruisano 216,3 km magistralnih puteva, da su radovi na dionicama koje su finansirane iz budžeta uglavnom završeni te da je ukupna dužina magistralnih puteva koji će se reknstruisati sredstvima iz ovog kredita 125 km.

„Završetkom ovog programa, koji bi počeo da se realizuje sljedeće godine, 2020. kada bude priveden kraju Crna Gora će imati 216 Km modernih savremenih puteva“ – rekao je Parača.



Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.