Pribilović u Vuhanu: Crna Gora transformiše u brzorastuću ekonomiju, privlačnu investitorima i preduzetnicima
Suzana Pribilović

Konferencija posvećena saradnji lokalnih zajednica

Pribilović u Vuhanu: Crna Gora transformiše u brzorastuću ekonomiju, privlačnu investitorima i preduzetnicima

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvovala je na Kineskoj međunarodnoj konferenciji gradova prijateljstva 2018. pod nazivom „Razvojne mogućnosti i unapređenje saradnje“ u Vuhanu, Kina, saopšteno je iz Ministarstava javne uprave.

„Konferencija posvećena saradnji lokalnih zajednica, pruža nam mogućnost da definišemo viziju daljeg razvoja Crne Gore. Dok se nacionalne vlasti i međunarodne institucije fokusiraju na aktuelne probleme sa kojima se suočavaju države širom svijeta, gradovi i regioni su ti koji implementiraju rješenja, a lokalne vlasti su odgovorne za mjere koje obezbjeđuju ekonomski i društveni razvoj,  kazala je ministarka Pribilović na temu "Promocija investicija za gradove međunarodnog prijateljstva" u okviru Konferencije.

Pribilović ističe značaj današnjeg događaja i zahvaljuje se domaćinu uz naglasak na dosadašnjoj saradnji Crne Gore i NR Kine, koja je nedvosmisleno primjer dobre saradnje i nadajući se, očuvanja kontinuiteta, zahvaljujući kojem će Crna Gora imati pouzdanog prijatelja i partnera.

"O dugogodišnjoj tradiciji prijateljstva između crnogorskih i kineskih gradova svjedoče sporazumi o međusobnoj saradnji između gradova „pobratima“, kao i niz značajnih i vrijednih projekata u crnogorskim opštinama koji je realizovan uz podršku našeg partnera Vlade NR Kine,  na čemu posebno zahvaljujem i ovom prilikom“, istakla je Pribilović.

 Ona je navela da se u Crnoj Gori sa posebnom pažnjom posmatra sistem lokalnih samouprava gdje je svaka opština djelić mozaika koji čini državu prepoznatljivom na međunarodnoj sceni.

"Vlada Crne Gore sprovodi intenzivne aktivnosti na uspostavljanju jakih, finansijski održivih opština koje će biti prepoznate kao zamajac i ekonomskog i sveukupnog razvoja naše države“, kazala je Pribilović.

Ministarka je kazala da kao najmlađa članica NATO saveza i na putu članstva u EU, zajedno sa partnerima iz međunarodne zajednice, želi da se Crna Gora transformiše u brzorastuću ekonomiju, privlačnu investitorima i preduzetnicima, a građanima da se ponudi nova i bolja radna mjesta, sigurniju egzistenciju, uz kvalitetnu i efikasnu javnu upravu.

Konferenciju, šestu po redu, organizuju Kineska narodna asocijacija za prijateljstvo sa stranim zemljama (CIFCA), (Chinese People's Association for Friendship with Foreign Countries), Kineske asocijacija za međunarodno prijateljstvo gradova (CIFCA) i Wuhan Opštinska narodna uprava (Municipal People's Government).

Kineska Asocijacija za međunarodno prijateljstvo gradova je asocijacija koja se fokusira na promociju razmjene i saradnje između kineskih gradova i pokrajina sa gradovima u drugim zemljama, uspostavljanje prijateljstva između lokalnih samouprava u Kini i drugim zemljama, poboljšanje saradnju u oblasti privrede, nauke, tehnologije i kulture radi razvoja međunarodnih odnosa između gradova, promovišući praktičnu saradnju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.