Koncert folklora “Kad  prošetam Crnom Gorom”  sjutra u Tivtu
ilustracija

Koncert folklora “Kad prošetam Crnom Gorom” sjutra u Tivtu

Svečani koncert folklornog ansambla KUD „Boka“ pod nazivom “Kad prošetam Crnom Gorom” biće priređen u petak, 16. novembra u velikoj sali Centra za kulturu u Tivtu u 20 časova.

Svojevrsnu folklornu predstavu o narodnim igrama i pjesmama Crne Gore,  koju će voditi glumački par Jelena Simić i Goran Slavić po tekstu scenariste Dejana Đonovića, tivatski folkloraši će iznijeti kroz  osam  koreografija: Igre iz stare Crne Gore, Igre iz Boke Kotorske,  Spičanska igra Vrsuta, Ribarske igre iz Ulcinja, Pastirica – igre iz  Malesije, Albanske igre iz okoline Rožaja, izvorne Igre iz crnogorskih  Brda i Muslimansko-bošnjačke igre iz Rožaja.

Koncert će pratiti narodni orkestar Aleksandra Magovčevića, a  nastupiće i svirači na izvornim instrumentima – gusle, diple, ljerica,  kaval, ćiftelija i tapan.

Više od 50 umjetnika, prikazaće raznovrsnost naše tradicionalne  umjetnosti, kao i raskoš i ljepotu narodnih nošnji.

Koncert će biti humanitarnog karaktera.

Prateći dio koncerta biće izložba fotografija sa turneje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje  je KUD “Boka” predstavljalo Crnu Goru na proslavi 46. Dana državnosti  UAE, dok će  posjetioci imati priliku da na poklon dobiju i prvo izdanje Godišnjih novina koje su uredili članovi KUD-a “Boka”.

Scenografiju za ovaj dogadjaj napravio je tivatski umjetnik Zoran Kruta a koncert se organizuje u okviru manifestacije „Novembarski dani“, u susret Danu oslobođenja Tivta koji se proslavlja 21. novembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.