Saudijski tužilac otkrio nalogodavca ubistva Kašogija, traži smrtne kazne
Foto: AP, Lefteris Pitarakis

"Novinaru ubrizgana smrtonosna injekcija"

Saudijski tužilac otkrio nalogodavca ubistva Kašogija, traži smrtne kazne

Ubistvo novinara Džamala Kašogija naredio je šef pregovaračkog tima koji je poslat u Istanbul kako bi ga vratio u Saudijsku Arabiju, saopštio je saudijski javni tužilac.

Javni tužilac je zatražio smrtnu kaznu za pet od 11 osumnjičenih za ubistvo Kašogija.

Dodao je da nije poznato gdje se nalazi Kašogijevo tijelo, i naveo da je u toku istraga kako bi se utvrdila lokacija na kojoj se nalaze ostaci tijela ubijenog novinara, prenosi Rojters.

Tužilac je rekao da je Kašogi, kritičar saudijske politike, ubijen u konzulatu te zemlje u Istanbulu 2. oktobra pošto mu je ubrizgana smrtonosna injekcija, a njegovo tijelo raskomadano i iznijeto iz zgrade.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.