Pretukao sugrađanina i oduzeo mu 100 eura: Podgoričaninu 6 godina zatvora
Foto: Shutterstock, ilustracija

Pretukao sugrađanina i oduzeo mu 100 eura: Podgoričaninu 6 godina zatvora

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Semir Omerbožović (43) iz Podgorice osuđen na šest godina zatvora jer je krajem avgusta prošle godine pretukao dvadeset godina starijeg Radomira Radusinovića i nakon toga mu oduzeo 100 eura.

Prvostepenu presudu je krajem maja ove godine izrekao sudija Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović, piše Pobjeda.

Prema navodima presude, Omerbožović je 24. avgusta prošle godine u Ulici Vasa Raičkovića fizički napao Radusinovića zadajući mu više udaraca u glavu i tijelo, a potom od njega ukrao 100 eura iz džepa.

Radusinoviću su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede.

Vijeće sudija Apelacionog suda odbacilo je žalbe branioca osuđenog Omerbožovića, advokata Damira Lekića kao neosnovane i ocijenilo da je prvostepeni sud pažljivom analizom i ocjenom izvedenih dokaza pravilno utvrdio činjenično stanje na osnovu kojeg se zasniva osuđujuća presuda.

“Prvostepeni sud je pravilno cijenio iskaz Radusinovića, koji je do detalja opisao način na koji je napadnut i što je od njega oduzeto. To je potvrđeno i materijalnim dokazima, prevashodno medicinskom dokumentacijom”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.