Brisel će adekvatno odgovoriti na carinske tarife SAD
Sesilia Malmstrom

Brisel će adekvatno odgovoriti na carinske tarife SAD

Komesarka Evropske unije za trgovinu Sesilija Malmstrom izjavila je da tarife SAD-a ne bi bile u skladu sa postojećim pravilima STO-a.

Malmstrom je izjavila da će Brisel adekvatno odgovoriti u slučaju da budu sprovedene carinske tarife SAD-a na automobile uvezene iz Unije.

"Kao odgovor, vrlo brzo ćemo pripremiti dugačku listu onako kako nalažu pravila Svjetske trgovinske organizacije (STO)", kazala je Malmstrom za njemački list "Die Zeit", prenosi agencija Anadolija.

Naglasila je da takve tarife SAD-a ne bi bile u skladu sa postojećim pravilima STO-a.

Dodala je da bi se na listi koju bi pripremila EU mogli naći poljoprivredni proizvodi, ali i još neki proizvodi.

Američki predsjednik Donald Tramp je u ranijoj izjavi kazao da bi SAD mogao uvesti carinske tarife i do 25 posto na uvezene automobile i automobilske dijelove.

Procjenjuje se da bi pomenute tarife najviše mogle pogoditi Njemačku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.